WooCommerce greska WordPress

Kako rešiti problem sa WooCommerce plugin-om?

Marko Čobanov, 15.12.2020.

U poslednje vreme mi se dosta vas javljalo da im iskače problem 'Plugin "WooCommerce" Installation Failed' u klipu gde sam objasnio kako da napravite 100% besplatnu web prodavnicu. https://youtu.be/AXCSGt5hZis

Pogledao sam o čemu se radi i skontao sam gde je greška.💪😎 Tako da ne pravim ceo klip o tome napisaću jedan blog, pa koga zanima neka pročita.

E ovako.

To se dešava zato što je doslo do nekih update-ova, ali na svu sreću pronašao sam rešenje za to, malo je komplikovanije od onog načina što sam pokazao u klipu jer morate ručno da instalirate WordPress, ali za sad je to jedino rešenje.


Prvo je naravno potrebno da imate nalog na sajtu https://www.000webhost.com jer se tamo sve dešava, nakon što napravite nalog pratite sledeće korake:

  1. Ulogujte se ovde https://www.000webhost.com
  2. Idite na sajt https://wordpress.org/download, a potom preuzmite WordPress.
  3. Zatim kliknite na ovaj link https://files.000webhost.com i tu ćete upload-ovati WordPress file, koji ste malo pre preuzeli, u folder "public_html" klikom na dugme "File Upload".
  4. Nakon toga potrebno je da raspakujete taj fajl. Pošto se javlja neke greška kada raspakujete fajl sa 000webhost ekstraktorom morate i to ručno da uradite. Objašnjenje za to se nalazi na ovom linku.
  5. Nakon sto ste raspakovali sve fajlove, kako bi instalirali WordPress potrebno je da napravite novu bazu podataka ovde: Manage Website->Tools->Database Manager
  6. Kada napravite bazu, idi te na link vašeg sata da bi instalirali WordPress. Podatke o bazi (Name, User, Passowrd) možete videti na istoj stranici gde ste i pravili bazu, lozinku nećete moći da vidite, jer ste to trebali da zapamtite iz prethodnog koraka.
  7. Nakon uspešne instalacije, pratite dalje instrukcije iz klipa: https://youtu.be/AXCSGt5hZis


Nadam se da sam pomogao, srećno u daljem radu! 😃